Tresors i secrets de l’Empordà

Monestir de Sant Pere de Rodes Giroguies

Tresors i secrets de l’Empordà

Monestir de Sant Pere de Rodes Giroguies
1754

La serra de l’Albera té una de les majors concentracions de monuments megalítics de Catalunya. Entre suredes, olivars i vinyes anirem veient dòlmens, menhirs i el conjunt megalític del Mas Baleta que inclou el cromlec que alguns anomenen ‘l’Stonehenge’ de l’Empordà. Roques, mar i vent són algunes característiques del Parc Natural del Cap de Creus, on els Pirineus es fonen amb la Mediterrània. Des del far del cap de Creus fins a Portlligat ens acompanyaran vinyes i olivars, parets de pedra en sec, rocalloses cales amb aigües transparents, una peculiar vegetació i sempre envoltats del perfum del mar. Passarem pel monestir de Sant Pere de Rodes, una vella abadia benedictina considerada un dels principals exponents del romànic a Catalunya.

Itinerari:
Dia 1: CAPMANY, ALS PEUS DE L’ALBERA
La serra de l’Albera d’oest a est va del coll del Pertús fins al Cap de Cervera, i de nord a sud està situada entre el Rosselló i l’Alt Empordà. Té una de les majors concentracions de monuments megalítics de Catalunya. Entre suredes, olivars i vinyes anirem veient dòlmens, menhirs i el conjunt megalític del Mas Baleta que inclou el cromlec que alguns anomenen ‘l’Stonehenge’ de l’Empordà.
Distància: 11,6 km – Desnivell: de pujada 240 m i de baixada 240 m – Temps aprox.: 5 h.

Dia 2: SANT PERE DE RODES
Una caminada per la serra de Rodes inclosa dins el Parc Natural del Cap de Creus. Sortirem de Pau i seguirem un tros del camí més oriental de la xarxa de camins de Sant Jaume. Arribarem al monestir de Sant Pere de Rodes, una espectacular abadia benedictina considerada un dels principals exponents del romànic a Catalunya. Continuarem cap a Santa Helena, les restes del poblat medieval de Santa Creu de Rodes i baixarem fins a Vilajuïga on pel camí trobarem 8 dòlmens.
Distància: 14,4 km – Desnivell: de pujada 635 m i de baixada 635 m – Temps aprox.: 6 h.

Dia 3: CADAQUÉS I PORTLLIGAT
Des de Portlligat fins a Cadaqués i el far de cala Nans anirem caminant pel camí de ronda. Durant la caminada no només gaudirem d’unes precioses vistes d’aquesta perla de la Mediterrània sinó que també passarem per nombroses platges i cales que conformen un paisatge preciós.
Distància: 9,5 km – Desnivell: de pujada 180 m i de baixada 180 m – Temps aprox.: 5 h.

Dia 4: EL PARC NATURAL DEL CAP DE CREUS
Roques, mar i vent són algunes característiques d’aquesta península on els Pirineus es fonen amb la Mediterrània. Una passejada per l’extrem més oriental de tota la península Ibèrica. Des del far del cap de Creus fins al paratge de Tudela on ens acompanyaran vinyes i olivars, parets de pedra en sec, rocalloses cales on hi podrem fer un bany, una peculiar vegetació i sempre envoltats del perfum del mar.
Distància: 8,8 km – Desnivell: de pujada 405 m i de baixada 405 m – Temps aprox.: 5 h.

Què inclou:
– Guia de Giroguies durant totes les excursions.
– Allotjament en hotel 3* a Roses.
– 3 esmorzars, 3 pícnics i 3 sopars amb begudes incloses (1/4 l vi i aigua).
– Assessorament en temes de muntanya i material necessari


Language: Catalan

Place: Cap de Creus , Serra de l'Albera

Province: Girona

Country: Espanya

Activity level: Medium

Duration Service: Ponts, Menys d'una setmana

Price EU - Euro: Preu per persona: 225 € - Suplement habitació individual: 75 € - Si el grup no arribés a les 10 persones, el preu es podria incrementar.

Accessibility:

Service Schedule:

Consultar sortides planificades


Not included:

- Assegurança
- Transports amb cotxes privats a compartir
- Tot el no especificat a l'apartat anterior.

Video:

Image Gallery:

* The published information of the services is updated periodically, but we recommend to check their validity previously.