Pintures rupestres a Ulldecona

Visita guiada Pintures Rupestres Ulldecona - Merce Salvado

Pintures rupestres a Ulldecona

Visita guiada Pintures Rupestres Ulldecona - Merce Salvado
1676

Els Pintures Rupestres de la Serra de Godall, declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO en 1998, configuren un dels conjunts més importants de la península Ibèrica de l’Art Rupestre Llevantí.

La visita consta de dues parts diferenciades, primer es fa l’explicació del Centre d’interpretació de l’art Rupestre-Abrics de l’Ermita, que forma part de la Ruta de l’Art Rupestre creada el 2005 pel Museu d’Arqueologia de Catalunya, dissenyat amb la finalitat d’apropar als visitants les nombroses restes que els Abrics atresoren.

Hi ha múltiples recursos gràfics, fotografies i calcs de les pintures que ajuden a l’explicació de la visita i a centrar-la en l’àmbit geogràfic i cronològic. Pintures localitzades últimament en l’Abric IV pertanyen a figures esquemàtiques abstractes.

La segona part de la visita comença per la sendera que ens porta a l’Abric i on podrem veure, al llarg dels prop de 500 metres que ocupa el conjunt d’art rupestre de la Serra de Godall, com els antics visitants d’aquests llocs utilitzaven els Abrics per dibuixar les seves figures (més de 400) d’una manera desigual en els diferents abrics.

Per a les espècies animals representades se sap que les van pintar del 7.000 al 2000 a. de C. i l’explicació del guia ens dibuixarà de quina manera es pensa que es poden interpretar aquests dibuixos.


Language: Catalan

Place: Ulldecona

Province: Tarragona

Country: Espanya

Activity level: Suitable for everyone

Duration Service: Consultar

Price EU - Euro: Consultar

Accessibility:

Service Schedule:

Consultar


Not included:

Consultar

Image Gallery:

* The published information of the services is updated periodically, but we recommend to check their validity previously.