Mujeres del corcho: artesanas y obreras

Dones del suro

Mujeres del corcho: artesanas y obreras

Dones del suro
2291

Ruta guiada a pié por las calles de Palafrugell para conocer la historia de la mujer del corcho, de finales del siglo XIX y primer cuarto del siglo XX. A través de la prensa de la época, fotografias y documentos de archivo conoceremos la actividad político-social que vivia Palafrugell (Casinos, Sociedades de Socorros Mutuos, Ateneos, Patronatos de obreras, sindicatos, escuelas infantiles) y el papel de las mujeres en la fábrica, en casa y en la calle.


Language: Spanish

Place: Palafrugell

Province: Girona

Country: España

Activity level: Suitable for everyone

Duration Service: 1h 30min

Price EU - Euro: Desde 110€

Accessibility: Wheelchair users
Deaf
Visually impaired

Service Schedule:

De Martes a Domingo, todo el año, bajo petición.


Not included:

Image Gallery:

* The published information of the services is updated periodically, but we recommend to check their validity previously.

Author: Sandra Bisbe

Molt bones, sóc la Sandra Bisbe Lluís. Nascuda a l’Empordà, gaudeixo cada dia del que ens brinda aquesta bonica terra. Des d’aquell 96 que vaig esdevenir Guia Oficial de Turisme ha plogut molt, i els anys m’han ensenyat que no hi ha res millor que ser amfitrió a la teva pròpia terra. Una de les raons per les quals he creat aquestes rutes, i no unes altres, és perquè les arrels tiren. Diuen que cal saber d’on venim per saber qui som, i sempre he tingut una gran curiositat per conèixer la història de la meva gent i del meu poble. Tots som fills d’una història familiar, la qual alhora forma part d’una de col.lectiva. Les meves rutes parlen d’històries col.lectives, però sempre partint d’una investigació familiar. Per mi aquesta connexió emocional ha estat la condició sine qua non per el.laborar les rutes i transmetre-les amb la mateixa emoció amb què les sento. Les entrevistes personals – a familiars, amics i veïns del poble – per conèixer de viva veu testimonis de vida; la recerca documental en arxius; i el recolzament en la premsa i en les imatges de l’època són el pal de paller de les meves rutes i totes elles configuren part de la història social contemporània empordanesa. M’agradaria molt poder-vos explicar la meva particular manera de veure l’Empordà. Sereu molt benvinguts!