Les primeres passes de Puig i Cadafalch: Mataró

Mercat de peix de Mataró
959

Us apassiona l’arquitectura? Voleu descobrir l’inici d’un dels arquitectes més representatius del Modernisme català? La ruta que us proposo s’endinsa als origens de Josep Puig i Cadafalch i la seva ciutat natal, Mataró.

El context històric del Modernisme mataroní està marcat per la revolució industrial, la transformació urbanística i el protagonisme de la burgesia. Aquest marc és el punt de partida de la visita guiada per conèixer el desenvolupament demogràfic i urbà de Mataró a finals del segle XIX: l’empenta constructiva, la configuració del nou eixample i l’edificació de grans obres que han esdevingut autèntiques joies de l’art modernista català de mans de Puig i Cadafalch.

La casa Natal, encàrrecs públics i privats com l’edifici de la Beneficència, l’esplèndida botiga La Confianza, la Casa Parera, el Mercat del Rengle són un bon exemple per situar-se en l’inici de la seva carrera. També ens hi ajudaran les lectures de les seves memòries i les imatges de suport que també ens il·lustren el seu paper com a historiador de l’art i restaurador del patrimoni.

Un llegat de luxe al casc antic de Mataró!


Language: Catalan

Place: Mataró

Province: Barcelona

Country: Espanya

Activity level: Suitable for everyone

Duration Service: 1,30h

Price EU - Euro: 120€ grups 30 persones màx

Accessibility: Wheelchair users

Service Schedule:

De dimarts a diumenge (franges horàries a consultar)


Not included:

Entrada a la Casa Coll i Regàs (opcional, dijous/diumenges matí o divendres/dissabtes tarda). Ruta+visita guiada casa = 220€ fins a 25pax inclou cafè+infusions.
Accés al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Mataró (a consultar)
Els horaris de la ruta s'adapten als horaris d'obertura dels espais visitables

Image Gallery:

* The published information of the services is updated periodically, but we recommend to check their validity previously.