Irene Rocas, commovedora història catalanista

Irene Rocas catalanista

Irene Rocas, commovedora història catalanista

Irene Rocas catalanista
2220

Commovedora història catalanista. A través del diari personal d’Irene Rocas descobrim una dona forta amb un gran amor per la llengua catalana i la seva terra. Mare de 9 criatures, després de la mort del seu marit i de dues de les seves filles, partint d’una base totalment autodidacta, aconsegueix esdevenir una de les col·laboradores més actives en el Diccionari Català- Valencià – Balear Alcover Moll. Es fa un recorregut per la casa acabant a les golfes on es conserven emotius grafittis centenaris i en plena intimitat escoltarem algunes de les cartes escrites per i a la familia, com Francesc Macià, Mossèn Antoni M. Alcover, i Catarina Albert “Victor Català”


Language: Catalan

Place: Palafrugell

Province: Girona

Country: Espanya

Activity level:

Duration Service: 1,30 h

Price EU - Euro: a partir de 110 €

Accessibility:

Service Schedule:

de dimarts a diumenge, hores convingudes


Not included:

Image Gallery:

* The published information of the services is updated periodically, but we recommend to check their validity previously.

Author: Sandra Bisbe

Molt bones, sóc la Sandra Bisbe Lluís. Nascuda a l’Empordà, gaudeixo cada dia del que ens brinda aquesta bonica terra. Des d’aquell 96 que vaig esdevenir Guia Oficial de Turisme ha plogut molt, i els anys m’han ensenyat que no hi ha res millor que ser amfitrió a la teva pròpia terra. Una de les raons per les quals he creat aquestes rutes, i no unes altres, és perquè les arrels tiren. Diuen que cal saber d’on venim per saber qui som, i sempre he tingut una gran curiositat per conèixer la història de la meva gent i del meu poble. Tots som fills d’una història familiar, la qual alhora forma part d’una de col.lectiva. Les meves rutes parlen d’històries col.lectives, però sempre partint d’una investigació familiar. Per mi aquesta connexió emocional ha estat la condició sine qua non per el.laborar les rutes i transmetre-les amb la mateixa emoció amb què les sento. Les entrevistes personals – a familiars, amics i veïns del poble – per conèixer de viva veu testimonis de vida; la recerca documental en arxius; i el recolzament en la premsa i en les imatges de l’època són el pal de paller de les meves rutes i totes elles configuren part de la història social contemporània empordanesa. M’agradaria molt poder-vos explicar la meva particular manera de veure l’Empordà. Sereu molt benvinguts!