Els secrets i atractius d’Albània

Senderisme a Albania - Giroguies

Els secrets i atractius d’Albània

Senderisme a Albania - Giroguies
1776

De nord a sud, gaudirem de diverses jornades de senderisme en unes de les muntanyes més desconegudes d’Europa, sense deixar de costat la faceta cultural. La naturalesa, vida rural, ciutats Patrimoni de la Humanitat, arqueologia i fabulosos pobles costaners seran els protagonistes del nostre viatge. Un còctel d’ingredients que ens farà tenir una visió en conjunt d’aquest país. No hi ha molt més a dir, ja que tots aquests atractius parlaran per si sols al llarg de tot el viatge.

Itinerari:
Dia 1: Rinas – Theth
Recollida del grup a l’aeroport. Passarem per Shkodër, capital del nord del país. Continuarem per carretera de muntanya cap a la localitat de Theth, al Parc Nacional del mateix nom. Tarda lliure per anar-nos aclimatant de l’escenari d’aquests primers dies. Allotjament i sopar.

Dia 2: Theth
Esmorzar i sortida a primera hora per realitzar un tresc des de Theth. Visitarem la cascada de Grunas, el llogaret de Ndërlyse i el Blue Eye (possibilitat de bany). Dinarem en un pintoresc local de muntanya. Retorn a Theth per visitar el poble, l’església, la torre de l’enclaustrament i el museu local. Allotjament i sopar.

Dia 3: Theth – Valbonë
Esmorzar i pujada cap al coll de Valbonë. Ens endinsarem en un frondós bosc de fajos que ens alleujarà de la calor durant l’ascens. En el coll dinarem i després iniciarem el descens tenint sempre a la vista el Maca Jezercës. És el cim més alt dels Alps Dinàrics que ens vigilarà fins a arribar a Rrogam, petit llogaret on pararem per refrescar-nos i esperar el vehicle que ens portarà fins a Valbonë. Allotjament i sopar.

Dia 4: Congost del riu Çerem
Sortida cap a la localitat de Çerem, a la vall contigua. Aquest serà un recorregut per una zona boscosa, en el congost del riu Çerem. Descobrirem aquest llogaret de pastors, habitada només els mesos d’estiu i dinarem amb una de les famílies locals. A la tarda tornarem en vehicle fins al nostre allotjament a Valbonë. Allotjament i sopar.

Dia 5: Llac Koman i Tirana
Al matí anirem fins a Fierzë, allà pujarem a un ferri per realitzar una relaxant i espectacular travessia de tres hores pel llac Koman. Així ens acomiadarem d’aquestes magnífiques muntanyes. Farem una parada en la localitat de Kruje, la que va ser capital d’Albània en l’antiguitat i bressol de l’heroi nacional GjergjKastriotiSkënderbej. Dinarem de camí cap a la capital d’Albània. Una vegada allà podrem gaudir de temps lliure per visitar els seus museus, la plaça i mesquita, així com, els seus cafès i bars en el centre de la ciutat. Els més marxosos descobriran la seva agitada vida nocturna. Pernoctació en hotel cèntric.

Dia 6: Durres, Apollonia, Vlorë i Llogara
En aquesta jornada passarem per algunes localitats costaneres. La primera parada serà a Durres, que és la segona ciutat més important del país. Visitarem l’amfiteatre romà i la seva zona portuària. La següent parada serà a Apollonia, que va ser l’assentament d’iliris, grecs i romans, i actualment és una de les joies arqueològiques d’Albània. Després de la visita continuem fent camí per arribar a Vlorë, ciutat costanera situada en el centre de la badia amb el mateix nom. Aquí farem una parada per descansar. Arribada a Llogara, port de muntanya amb espectaculars vistes al mar Adriàtic on soparem i passarem la nit.

Dia 7: Parc Nacional de Llogara – Gjirokaster
Esmorzar i sortida per fer una caminada pel Parc Nacional de Llogara. Ens portarà unes 4 hores fins a arribar al coll de Thelle. Des d’aquí tindrem unes magnífiques vistes del Jònic i l’Adriátic així com l’illa grega de Corfú. Després ens desplaçarem cap a Gjirokaster ciutat amb un marcat estil otomà. Per això, aquesta ciutat està declarada Patrimoni de la Humanitat. Però abans d’abandonar la costa, podrem gaudir d’algun bany en aquestes boniques platges. Arribada al nostre hotel i descans.

Dia 8: Gjirokaster – Berat
Després d’esmorzar visitarem la fortalesa de Gjirokaster, el basar, les cases típiques i el nucli antic amb el seu característic estil otomà. Continuem el nostre recorregut per arribar a Berat, anomenada la ciutat de les mil finestres i una altra de les ciutats Patrimoni de la Humanitat, també amb un marcat estil otomà i en un gran estat de conservació. Visita del castell per contemplar la caiguda del sol amb una gran panoràmica de la ciutat. Descans en hotel.

Dia 9: Berat – Rinas
Esmorzar en hotel i trasllat cap a l’aeroport on finalitzaran els nostres serveis.

Què inclou:
– Guia acompanyant durant tot el viatge.
– Allotjament durant tot el viatge: Hotels de 3* i 4* a Tirana, Llogara i Berat, Guesthouse a la muntanya a Theth i Valbonë.
– Esmorzars, dinars i sopars durant tot el viatge excepte dinar del dia 9. (Els dinars durant les travessies seran en pícnic.)
– Transports interiors indicats en el programa
– Mules pel transport de l’equipatge a la muntanya
– Entrades a: Amfiteatre de Durres, Apollonia, Castell de Gjirokaster, Casa tradicional de Gjirokaster i Castell de Berat
– Assegurança d’assistència bàsica en viatge


Language: Catalan

Place: Rinas , Theth , Valbone , Tirana , Llogara

Province: Albània

Country: Albània

Activity level: Medium

Duration Service: Més d'una setmana

Price EU - Euro: Per a grups de 14 a 16 persones: 977 €/persona - Per a grups de 12 a 13 persones: 995 €/persona - Per a grups de 10 a 11 persones: 1.065 €/persona - Per a grups de 6 a 9 persones: 1.220 €/persona - Suplement habitació individual: 250€/persona

Accessibility:

Service Schedule:

Consultar dates programades


Not included:

- Vol
- Assegurançes opcionals de viatge
- Begudes embotellades

Image Gallery:

* The published information of the services is updated periodically, but we recommend to check their validity previously.