Els codis Dalinians al Teatre Museu Salvador Dalí

Visita guiada Codis Dalinians

Els codis Dalinians al Teatre Museu Salvador Dalí

Visita guiada Codis Dalinians
3842

QUÈ DESCOBRIR DE SALVADOR DALÍ? Els Codis Dalinians a Figueres dins el Teatre Museu Salvador Dalí

Què son els Codis Dalinians? Fem una visita guiada per descobrir dins el Teatre Museu Salvador Dalí de Figueres l’obra mestra d’aquest genial artista Empordanès.
“ Es evident que existeixen altres mons, és segur, però, com ja he dit molts cops, aquests altres mons estan dins el nostre, resideixen a la terra i precisament en el centre de la cúpula del Museu Dalí, on està tot el nou món insospitat i al·lucinant del Surrealisme” Salvador Dalí

Els codis Dalinians és una visita guiada dins del Teatre Museu Dalí de Figueres on descobrirem l’estudi exhaustiu del que és la pintura del més gran artista del Surrealisme.
La visita és una guia per a nens, joves i adults per apreciar l’art dins d’un Museu ple de racons amb inspiració. A través del joc d’imatges que guarden els quadres de Dalí ens permeten inspirar-nos i recobrar l’art d’imaginar que tenim a dins, aquest fet és tant important o més que l’obra que té com a resultat.
S. Dalí és el vèrtex que uneix pensament català, historia i cultura, així doncs, endinsem-nos dins el món dalinià al gran Teatre Museu Dalí i gaudim de la descoberta.

PUNTS DE PAS
Monument a Francesc Pujols – al 1974 Dalí escriu el llibre “Pujols per Dalí
Tomba de S. Dalí mort el 23 de gener de 1989 ; en els seus darrers anys de vida ens deixa un llegat a la seva tomba que és digne de ser conegut, on el déu ESCULAPI d’Empúries en serà el segon protagonista
Sala de les peixateries trobarem peces de gran bellesa com el “Retrat del meu Pare”. “Nimfes i senyoretes a la font d’un jardí” i “Figura d’esquenes” amb la seva germana Anna Maria de model.
El teatre Teatre Museu Dalí un somni teatral on descobrirem els detalls amagats en les seves obres.
La platea durant 10 anys l’artista treballa per arribar a crear un espai al·lucinant dl surrealisme.
La sala del tresor : Batejada amb aquest nom pel mateix Salvador Dalí és una sala entapissada de vellut vermell, expressament recollida, concebuda com un cofre per guardar-hi joies, que conté algunes de les obres més importants del Teatre-Museu Dalí i també més carismàtiques per a l’artista.
Sala mae west : Segons explica Oscar Túsquets (arquitecte), ambdós els resultava interessant construir un espai real que vist des de un punt determinat reproduís el quadre Dalinià que, al mateix temps representava un espai virual.
El palau del vent: Al sostre de la Sala del Vent hi ha l’impressionant quadre amb el mateix nom, el qual és una referència explícita a la nostra comarca. Va ser el poeta Joan Maragall qui primer va anomenar l’Empordà com el Palau del Vent.
L’amic : Antoni Pitxot

PUNT DE TROBADA Teatre Museu Salvador Dalí – Figueres
PUNT DE FINAL Teatre Museu Salvador Dalí – Figueres
DISTANCIA recorregut a l’interior del museu buscant els codis dalinians

EDAT RECOMANADA a partir de 9 anys

EL MILLOR DE LA RUTA DALÍ
El Teatre-Museu Dalí, inaugurat al 1974, fou construït sobre les restes d’un antic teatre de Figueres i conté una de les col·leccions més variades de les obres que descriuen la trajectòria artística de Salvador Dalí (1904-1989), des de les seves primeres experiències artístiques i les seves creacions surrealistes fins les obres dels darrers anys.
Enorme teló de fons realitzat a la tècnica de l’oli que Dalí va crear pel Ballet Laberinto, on apareix un bust amb una fissura al pit, a travé de la qual es veu un paisatge imaginari amb cipresos böcklinians de la “illa dels morts”. telón de fondo realizado a partir del óleo que Dalí creó para el ballet Laberinto.

NO ET PERDIS….
La cúpula geodèsica, emblema del Museu, va ésser creada per l’arquitecte Murcià Emílio Pérez Piñiero. Per Dalí és el símbol de la unitat i monarquia.
Dalí s’inspira amb la Capella Sixtina de Miquel Àngel per a fer les figures circumdants a la cúpula del Tetre-museu.
“Gala nua mirant el mar a 18 metres on apareix el President Lincoln” . Es el primer exemple que utilitza la imatge digitalitzada a la pintura. Es aquest un dels motius que Dalí se’l consideri un geni. Aquesta obra és per a Dalí un homenatge al pintor Mark Rothko.

SABIES QUE…
Salvador Dalí va exposar per primera vegada en aquest teatre a l’edat de 15 anys?
Una vegada la cúpula fou instal·lada, Dalí va desitjar millora l’estètica de la zona del sostre i va pintar de vermell la falsa estructura i de blau el fons. Va completar l’entorn amb setze escultures gesticulant o heroiques, amb trompetes, bastons o vestits de l’època, a excepció d’un, nu i amb capa sobre les espatlles que simbolitza la vigília. Es per aquesta raó que sempre està il·luminat


Language: Catalan

Place: Teatre Museu Salvador Dalí - Figueres

Province: Girona

Country: Espanya

Activity level: Suitable for everyone

Duration Service: 3:00h

Price EU - Euro: €35 ( mínim 5 persones)

Accessibility:

Service Schedule:

Consultar


Not included:

NO T’OBLIDIS!
Bon calçat i ganes de descobrir a Salvador Dalí!

Aquest preu inclou la reserva d'entrades.

Image Gallery:

* The published information of the services is updated periodically, but we recommend to check their validity previously.