Dalí Experience

Dalí Experience
2314

Dalí va néixer a Figueres, jo també.
Dalí va estudiar a l’Institut Ramon Muntaner, jo també.
Dalí passava els estius a Cadaqués, jo també.
Dalí era un geni,…jo tampoc!
Els proposo una immersió daliana, al cor del seu país, l’Empordà i si tenim un xic de sort la tramuntana ens acompanyarà
Ens perdrem pels voltants de La Pera, a Púbol, on Dalí va decidir de oferir-li el regal més gran que mai havia rebut Gala, un castell, al més estil trobador, “tête a chateau”!
Anirem al gran Teatre-museu Dalí, la més gran obra surrelaista del món i un dels espais més sorprenents que existeixen creats per la mà de l’home

El 12 d’Agost de 1961 va ser un dia de Tramuntana a l’Empordà, l’alcalde de Figueres, Ramon Guardiola havia emparaulat amb Salvador Dalí la construcció a la ciutat d’un centre per acollir un futur museu Dalí. Ramon tenia por que Dalí s’en desdís i per això va organitzar una festa en el seu honor que sabia perfectament que ell no refusaria.
Després del dinar a Can Duran (com no podia ser d’una altra manera) Dalí es va presentar a la plaça de Toros amb tot el festeig organitzat que havia començat unes hores abans a Vilasacra, i fent esperar tot el públic a Figueres una bona estona, com a ell li agradava, es va presentar al mig de la plaça amb el seu Cadillac i proclamant-se emperador del surrelisme i sobretot anunciant que el seu museu s’edificaria juntament amb les ruïnes de l’antic teatre municipal de figueres. És, per mi, el dia més important de la nostra ciutat!

I no faltarem als encants a un dels pobles més carismàtics de la nostra costa, Cadaqués, amb la casa-museu de Salvador Dalí, anirem als indrets més característics, com l’antiga cabana de la Lydia de Cadaqués o davant de la casa familiar del pintor, on va pintar el famós “Noia a la finestra” i si el temps ens acompanya ens arrivarem fins a Cap de Creus!

S’han de preveure 2 dies per a poder gaudir de tot l’itinerari adequadament !


Language: Català

Place: Figueres

Province: Girona

Country: Catalunya

Activity level: Apte per a tothom

Duration Service: 2 dies

Price EU - Euro: A consultar

Accessibility: People with reduced mobility

Service Schedule:

Consultar


Not included:

Entrades espais museïtzats ni transports

Video:

Image Gallery:

* The published information of the services is updated periodically, but we recommend to check their validity previously.